e-Arşiv Fatura Zorunluluğu

Sovos
Ağustos 2, 2018

e-Arşiv; faturaların düzenlenmesi, e-Fatura sistemine kayıtlı olmayan mükelleflerle son kullanıcılara, elektronik ortamdan gönderme imkânı sağlayan bir çözümdür.

e-Arşiv Fatura, muhasebe sistemine entegre şekilde çalışan fatura kesme, raporlama ve saklama dijital çözümüdür. e-Faturaların düzenlenmesi e-Fatura sistemine kayıtlı olmayan mükelleflerle son kullanıcılara, elektronik ortamdan gönderme imkânı e-Arşiv uygulaması ile sağlanmaktadır.

Maliye Bakanlığı vergi usulleri çalışmalarındaki gelişmeler e-Ticaret yapan firmaların e-Arşiv Fatura zorunluluğu olduğunu gösteriyor. İnternetten ürün ve hizmet satan, cirosu bir milyon ile beş milyon arası olan firmalar e-Fatura ve e-Arşiv Fatura kullanmak zorundalar. İlgili firmalar e-Ticaret faaliyet bildirim formu da göndermek zorundalar.

e-Arşiv Fatura’ya Ne Zaman Geçilmeli?

Vergi beyannamesini verdikten sonra altı ay içerisinde e-Arşiv kullanmaya geçmek gerekiyor. Eğer ciro beş milyonu geçiyorsa firmanın ya da işi yapan şahısların e-Arşiv Fatura zorunluluğu ve e-Fatura zorunluluğu vardır. İlgili hesap dönemine ait gelir beyannamesini verdikten sonra altı ay içinde e-Arşiv hazırlıklarınızı tamamlamanız gerekiyor.

e-Arşiv Fatura zorunluluğu gözünüzü korkutmasın. Çünkü bu uygulama işlerinizi çok kolaylaştıracak ve maliyeti düşürecek bir uygulamadır. Sovos Foriba olarak firmanız için sisteme entegre olacak şekilde e-Arşiv Fatura uygulaması hizmeti sunuyoruz. Vergi İdaresi usullerine uygun olarak hazırlanan e-Arşiv uygulamasına işlem karmaşası yaşamadan bizimle rahatlıkla geçebilirsiniz.

e-Arşiv Fatura Avantajları Nelerdir?

e-Arşiv Fatura, faturalarınızın son kullanıcıya kesilmesini, raporlanması, mail yoluyla fatura gönderme, fatura içeriğine reklam ve mesaj ekleme, tüm faturaların düzenli olarak arşivlenmesi, zaman ve mekân sorunu olmadan görüntülenmesi gibi avantajlar sağlar. Hızlı ve kolay dijital çözümler sunan uygulamalara firmamız avantajları ile sahip olabilirsiniz.

Devletin e-Arşiv Fatura ve e-Fatura kullanma zorunluluğu konusunda hiç bir karmaşık işleme gerek kalmadan sunduğumuz e-Arşiv uygulaması ile kolayca e-Arşiv Fatura kullanmaya başlayabilirsiniz. e-Arşiv Fatura işlerinizin çok kolaylaştıracak bir dijital uygulamadır. Bu uygulama sisteminize entegre edilerek en kolay şekilde kullanmanız sağlanır.

Faturaların hazırlanması ve gönderilmesi e-Arşiv Fatura ile yirmi dokuz saniye sürer. Faturaların kaybolma ya da faturalarda hata yapılma gibi sorunlar ortadan kalkar. Vergi incelemelerinde usullere uygun arşiv sunulur. e-Arşiv Fatura güvenilir ve kolay bir uygulamadır. Sovos Foriba olarak sizlere en güvenilir ve sisteminize en uygun e-Arşiv Fatura uygulamalarını kolayca kullanmanızı sağlayacak özel seçenekler sunmaktayız.

Aylık bültenimize kaydolarak güncellemelerden haberdar olun.

İlgilendiğiniz konu başlığını aşağıdan seçebilirsiniz.

Yazar

Sovos

Sovos, vergilendirme, işlem uyumu için sürekli kontrol, vergi raporlama ve vergiye ilişkin daha pek çok konuda eksiksiz ve bağlantılı çözümler sunarak vergide dijital dönüşümün getirdiği zorlukların üstesinden gelmek için tasarlanmıştır. Şirket, yarısı Fortune 500 listesinde yer alan ve farklı büyüklükleri olan müşterilerine 70’ten fazla ülkede destek olmaktadır. Sovos’un SaaS ürünleri ve Sovos S1 Platformu çok sayıda profesyonel iş uygulaması ve devletlerin yasal uyum süreçleriyle entegredir. Hg ve TA Associates bünyesinde faaliyet gösteren Sovos’un Amerika ve Avrupa’da ofisleri bulunmaktadır.
Paylaşın​

E-Fatura Uyumluluğu Türkiye Türki̇ye için Vergi̇ Uyumluluğu
March 12, 2024
e-Fatura ve e-Arşiv Faturalarda İptal ve İade Nasıl Yapılır?

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından belirlenen yükümlüklerle her yıl çok sayıda şirket e-Dönüşüm sisteminin bir parçası olarak e-Fatura ve e-Arşiv Fatura kullanıcısı haline geliyor. Sistemi yeni kullanmaya başlayan şirketlerin ise en sık sorduğu sorular e-Fatura ve e-Arşiv Faturalarda iptal ve iade (ret) işlemleri hakkında oluyor. e-Fatura’nın iptal ve iade süreci teknik olarak bakıldığında kağıda basılı […]

Türkiye Türki̇ye için Vergi̇ Uyumluluğu
January 15, 2024
Anlaşmanın En Hızlı Yolu: e-Mutabakat Nedir?

e-Mutabakatın iş dünyasındaki rolünü ve avantajlarını merak edenler için, “e-Mutabakat nedir?” “Elektronik mutabakat nasıl faydalar sunar?” gibi soruları yanıtlayacak bir yazı hazırladık. Gelin, muhasebe ve finans dönüşümünde e-Mutabakatın rolünü birlikte ele alalım… Kelime olarak uzlaşma, uygunluk, uyum anlamlarına gelen mutabakat; şirketler için elektronik ortamda sunduğu kolaylıklarla dikkat çekiyor. Türkiye’de henüz yasal bir zorunluluk olarak görülmeyen […]

E-Fatura Uyumluluğu Türkiye Türki̇ye için Vergi̇ Uyumluluğu
January 9, 2024
Elektrikli Şarj Hizmetlerine Yönelik e-Belge Uygulamalarında Önemli Değişiklikler

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), 28 Aralık 2023 tarihinde Elektrikli Şarj Hizmetlerine ilişkin iki önemli güncelleme paylaştı. Elektrikli şarj hizmeti sunan işletmeleri doğrudan ilgilendiren bu güncellemelerden biri e-Faturalar, diğeri ise elektrikli şarj ünitelerinin (EŞÜ) paketleri ile ilgili. 7 Ekim 2023’te yayımlanan 551 Sıra No.lu tebliğ ile elektrikli araçlara sunulan şarj hizmetine ilişkin faturanın teslim anında düzenlenmesi […]

Türkiye Türki̇ye için Vergi̇ Uyumluluğu
December 25, 2023
Zamanı Gelmişti – Vertex’in Pagero’yu Satın Almasının Vergi ve Uyumluluk İçin Anlamı Ne?

Pek çok kişi gibi ben de Vertex’in resmi olarak Pagero’yu satın alma planlarıyla ilgili haberleri ilgiyle okudum. Bu bana pek şaşırtıcı gelmedi. Söz konusu iki şirketin zaten ticari bir ilişkisi vardı ve Ekim ayında stratejik ortaklıklarının kamuya duyurulmasından bu yana, sektörün içinden bazı kişiler ve uzmanlar bunun mantıklı bir sonuç olacağını tahmin ediyordu. Konu, bu […]

EMEA Türkiye Türki̇ye için Vergi̇ Uyumluluğu
December 18, 2023
Zorunlu e-Defter Geçişi Ocak 2024’te!

Bu blog yazısı 20 Kasım 2023 tarihinde güncellenmiştir. Günden güne daha fazla mükellef, elektronik belgeleri kullanmaya başlıyor. e-Belgelerin sunduğu imkanların gün geçtikçe daha çok fark edilmesi ve gönüllü katılımların artması bu durumu doğrudan etkilese de temel nedenin Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından yapılan yeni düzenlemeler olduğunu söyleyebiliriz. Nitekim GİB’in son düzenlemesi neticesinde e-Fatura, e-Arşiv fatura […]